Kocken har ordet

 All vårt matbröd bakas på Roxenfyren. Jag tar vara på ex soppan, gröt osv som har blivit över. Detta blir jätte gott att ha i brödet.  

Jag lagar den mesta maten från grunden. Jag testar gärna nya recept och smyger in nya råvaror som barnen får prova på. Jag satsar just nu väldigt mycket på salladsfaten. Min tanke är att om det finns många olika sorters grönsaker, finns det alltid något för alla. Detta är något som våra barn uppskattar.

Vi köper alltid ekomjölk och vår potatis köper vi från en gård i Vreta kloster och den är närodlad. Våra tomater köper från Rökinge handelsträdgård när det är säsong. Äggen köper vi från Ljung och är kravmärkta. Allt kött som vi serverar är svenskt.

Ibland får barnen vara med och laga mat tillsammans med mig och de får ofta vara med och baka både bröd och kakor. De stora barnen får önska lunch när de fyller år. Det blir ofta pannkakor och då använder jag tre stekpannor samtidigt. Det är lite jobb med att steka pannkakor till 30 barn men det är så roligt att se dem nöjda.